Top WinoHobby
Top WinoHobby

O nas Czytelnia Wypełnij formularz kontakt winohobby menu-top menu

WinoHOBBY Akcesoria Do Wyrobu Alkoholi sklep wysyłkowy


areshurt

vsop baner

stat4u

stat4u

 

Największy wybór drożdży w jednym sklepie
 

Artykuły gorzelnicze


ARES244 | Coobra 6 MAGNUM do dużych nastawów – 9,90zł

Zawartość: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.

 

zamów


ARES242 | Coobra 7 – 12,50zł

Zawartość: 124g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C.
 

zamów


ARES243 | Coobra 8 – 14,50zł

Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.

 

zamów


ARES241 | Coobra 24h – 18,50zł

Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Zawartość: 205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 24 godziny.
 

zamów


ARES240 | Coobra Pure – 16,50zł

W Coobra Pure używany jest specjalny rodzaj drożdży, który daje wysoką zawartość alkoholu natomiast zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji, w porównaniu do innych drożdży
Zawartość: 100g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 3-4 dni.
 

zamów

!!! UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra !!!

  • Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.

  • Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).

  • Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L wody  min.30L fermentator.

  • Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35*C (drożdże przestaną pracować).
     


ARES250 | Coobra węgiel aktywny- obj.1,7L, 0,43-1,7mm, absorpcja: 1050m2/g – 17,50zł

Węgiel służący do filtrowania destylatów, w wyniku czego otrzymany destylat jest super czysty. Węglem należy wypełnić „rurę” przez którą będzie przepływał destylat, im wolniej tym lepiej. Jeden z możliwych sposobów montażu jak na zdjęciu poniżej.

zamów


ARES251 | FANTOM węgiel aktywny- obj.1,7L, 0,4-0,85mm, absorpcja: 1100m2/g – 18,50zł

Węgiel służący do filtrowania destylatów, w wyniku czego otrzymany destylat jest super czysty. Węglem należy wypełnić „rurę” przez którą będzie przepływał destylat, im wolniej tym lepiej, lub wsypać do naczynia z destylatem i pozostawić na kilka dni często mieszając.

zamów


ARES260 | Klarmedel – Super mocny Klarowin 24h na 25L nastawu – 8,50zł

Super szybki i super silny, dwuskładnikowy, profesjonalny środek klarujący do nastawów. Idealny do klarowania zacieru i win białych. Czas całkowitego wyklarowania 24h.
Instrukcja: gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, należy zlać je znad osadu do innego pojemnika. Przed dodaniem preparatu należy dobrze zamieszać nastaw, następnie dodać całą zawartość saszetki K1 i całość dokładnie wymieszać ok.30sek. Następnie dodać zawartość saszetki J1 i ponownie wymieszać. Pozostawić w spokojnym miejscu, proces klarowania rozpocznie się po kilku minutach, całkowite wyklarowanie do 24h.
 

zamów

 

Wszelkie prawa zastrzeżone 2005. Projektowanie stron